Start Racing sluit OW Cup in Zolder af met een podium

Start Racing kijkt terug op een goede dag in Zolder. Danny van der Sluis had nog niet eerder op het circuit gereden, maar hij wist de dag wel af te sluiten met een derde plaats in de ONK SuperCup 1000 wedstrijd. Patricia Kok wist zich op de eerste startrij te kwalificeren in de ONK ProCup 600, maar ze kwam vanwege een technisch probleem niet verder dan een vijfde plaats in de race.

Donderdag 4 oktober was het voorlaatste evenement van het OW Cup seizoen op het circuit van Belgie. Het Belgische circuit werd voor de eerste keer aangedaan door de organisatie. Patricia Kok voelde zich gelijk goed thuis op het circuit dat zowel een vloeiend gedeelte als een gedeelte met veel harde aanrempunten kent. Patricia wist zich keurig als derde te kwalificeren en mocht daardoor vanaf de eerste startrij beginnen aan de ONK ProCup 600 wedstrijd die ging over twaalf ronden.

Patricia kwam als vierde door na de eerste ronde en ze wist aan te haken bij de kopgroep. Helaas kreeg ze in de loop van de race te kampen met technische problemen, waar de coureur uit Lekkerkerk terrein moest prijsgeven. Patricia kwam uiteindelijk als vijfde over de finish, waarmee ze op een tweede positie blijft staan in de tussenstand. De titel is niet meer haalbaar, maar Patricia gaat er alles aan doen om tijdens het laatste evenement in Assen de tweede plaats in de ONK ProCup 600 veilig te stellen.

Danny van der Sluis had nog niet eerder op Zolder gereden. De kwalificaties van de ONK SuperCup 1000 stonden dan ook voornamelijk in het teken van het circuit leren kennen. Danny moest vanaf de tweede startrij vertrekken en kwam na de eerste ronde als derde door. Voor de race was er nog veel aangepast aan de afstelling van de motor en daar moest Danny duidelijk even aan wennen. Later in de race wist hij het gat naar de nummer twee Cliff Kloots steeds verder te dichten, totdat Danny een paar ronden voor het einde zich verremde voor de laatste chicane en daarbij veel tijd verloor. Danny finishte als derde, de positie die hij ook inneemt in het klassement. Het gat naar nummer twee Kloots is 12 punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Over een ruim een week (zaterdag 13 oktober) zijn de finaleraces op het TT Circuit Assen. Het is dan tevens de sponsordag van Start Racing. Er worden deze dag dubbele wedstrijden verreden.